Šmarje pri Jelšah

GALERIJA

1. Pravi čili festival

4. oktober 2015 

1. Pravi čili festival je bil organiziran 4. oktobra 2015 v Šmarju pri Jelšah, kjer se je zbralo 3000 obiskovalcev. S tem je festival postal največji in najodmevnejši dogodek pikantne kulinarike v Sloveniji. Svoje pekoče produkte je predstavilo 30 razstavljavcev iz Slovenije in tudi tujine.

Ideja festivala je bila organizirati dogodek, na katerem bi se lahko zbrali ljubitelji in razstavljavci pikantne hrane iz cele Slovenije, torej da se prvič v celoti začuti slovenski utrip še po tej plati.

Dogodek je povezoval lokalni stand up komik Aleš Novak, kar se je pokazalo kot odlična ideja, saj je poskrbel za salve smeha.

Poskrbljeno je bilo za varstvo in animacijo otrok, za katero je poskrbelo prostovoljno društvo Netek pod vodstvom Špele Rožman.

Zanimiv in pester celodnevni program je zaznamoval vrhunec festivala, in sicer tekmovanje za Zlati habanero ali kdo poje najbolj pekoči čili. Udeležilo se ga je preko 30 tekmovalcev. Najvišje uvrščena predstavnica nežnejšega spola pa je uradno postala tudi čili kraljica tistega leta Sonja iz Rogaške Slatine, zmagovalec pa Robi Petek iz Sladke Gore.