Šmarje pri Jelšah

GALERIJA

2. Pravi čili festival

25. september 2016

2. Pravi čili festival se je zgodil na isti lokaciji, in sicer 25. septembra 2016. Pritegnil je še večje število ljudi, po oceni medijev kar 5000 obiskovalcev ter 36 razstavljavcev, tokrat tudi iz Madžarske in Avstrije.

Festivalu smo dodali še eno tekmovanje –  1. Državno prvenstvo za Hudičev kotel – tekmovanje v kuhanju chilli con carne, pri katerem se je ocenjeval izgled, priprava in okus.

Začelo se je že v dopoldanskih urah, tekmovalo je 6 ekip.  Zmagovalno so sestavljali Nenad in Tan Lončar ter David Stamenkovič.

Dogodek smo popestrili z okoli 150 otroškimi likovnimi deli na temo čili festivala, razstava je bila obešena v Kulturnem domu Šmarje, organizirali pa sta jo Anja Vrečko in Špela Rožman.

Predstavili smo tudi svojo uradno himno, ki sta jo uglasbila Jan Kovačič in Boštjan Imenšek, zaigral pa jo je orkester pod vodstvom Kaje Bicskey.

S svojim prihodom in predavanjem nas je počastil eden najbolj cenjenih strokovnjakov na področju čilija – iz Italijeje prišel g. Claudio Dal Zovo.

2. državno prvenstvo za Zlati habanero je bilo še veliko bolj pestro kot prvo, za zmago na koncu pa sta se borili predstavnici nežnejšega spola – Nataša in Vesna. Zmagala je slednja in postala čili kraljica 2017.