Šmarje pri Jelšah

GALERIJA

GALERIJA

4. Pravi čili festival
(Kliknite na fotografijo za povečavo. Za fotografije višje resolucije in brez podpisa nas kontaktirajte.)

08. september 2018

Čili festival je že 4. leto v Šmarje pri Jelšah privabil več tisoč ljubiteljev pekoče in nepekoče hrane. Slaba vremenska napoved ni ogrozila festivala, saj je bil trgu pred kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah postavljen šotor. Izkazalo se je, da je šotor služil bolj kot zaščita pred močnim soncem in ne dežjem, saj smo lahko na ta sobotni dan uživali v čudovitem poletnem vremenu.

Okoli 35 ponudnikov se je predstavilo na festivalu, ki ga je povezoval stand-up komik Aleš Novak. Bilo je poskrbljeno tudi za varstvo otrok s strani kulturnega društva Netek in nekaj novosti za najmlajše, kot npr. čili akademija in čili mesto, kjer so spoznavali osnove o čilijih.

V dopoldanskih urah je potekalo 3. Državno prvenstvo za Hudičev kotel – tekmovanje v kuhanju jedi chilli con carne, kjer je zmagala skupina Teksaški Sushi, fantje iz Šmarja, ki so že v lanskem letu potegovali za prvaka, a jim je nakj točk zmanjkalo, letos pa so lanski uspeh nadgradili kar s prvim mestom.

V popoldanskih urah se je začelo tekmovanje za zlati habanero, kdo poje najbolj pekoč čili, ki je privabilo največ ljudi. Sodelovalo je okoli 10 tekmovalcev. Najbolje se je odrezala Vesna Andrejc, ki je zmagala že 3. leto zapored in ubranila naslov čili kraljice. Čestitke tudi vseh ostalim tekmovalcem za pogum, bili ste odlični.
Na letošnjem čili festivalu je kot novost bil organiziran tudi večerni glasbeni program, kar je bilo omogočeno predvsem zaradi ugodnega sobotnega termina festivala. Zabavale so nas 4 skupine, Feferoni band, Bučko band, skupina Lumberkjack in Band4U.