Šmarje pri Jelšah

GALERIJA

3. Pravi čili festival

17. september 2017

Čili festival je že 3. leto v Šmarje pri Jelšah privabil več tisoč ljubiteljev pekoče in nepekoče hrane. Kljub negotovemu vremenu je udeležba na festivalu bila odlična. Več kot 30 ponudnikov se je predstavilo na festivalu, ki ga je povezoval znani televizijski voditelj in stand-up komik Žan Papič. Bilo je poskrbljeno tudi za varstvo otrok s strani kulturnega društva Netek, ki je pripravil tudi razstavo vseh del z literarnega natečaja čili festivala.

V dopoldanskih urah je potekalo 2. Državno prvenstvo za Hudičev kotel – tekmovanje v kuhanju chilli con carne, pri katerem se je ocenjeval izgled, priprava in okus.

Festival je poznan tudi po dobrodelni noti. Na festivalu smo zbrali kar 2017 €, ki smo jih podarili otrokom socialno ogroženih družin.
Na letošnjem festivalu se je predstavila tudi skupina Mariachi fiesta en jalisco, ki je z glasbo latinskih ritmov zabava množico in jo pripravila na vrhunev festivala.

V popoldanskih urah se je začelo tekmovanje za zlati habanero, kdo poje najbolj pekoč čili, ki je privabilo največ ljudi. Sodelovalo je 7 tekmovalcev. Najbolje se je odrezala Vesna Andrejc, ki je zmagala že 2. leto zapored in ubranila naslov čili kraljice.